Accident grav în Călărași. O persoană a decedat, iar alte patru au fost rănite

Publicat: 07 03. 2013, 15:04
Actualizat: 07 03. 2013, 18:50

O persoană a decedat, iar alte patru au fost rănite, joi, în urma unui accident care a avut loc pe DN 3 în județul Călărași, după ce două mașini s-au ciocnit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, la locul accidentului s-au deplasat un echipaj SMURD și două de la Serviciul de Ambulanță, pentru a prelua persoanele rănite.

„Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să intervină pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane, care suferiseră mai multe traumatisme în urma producerii unui grav accident, în care au fost implicate două autoturisme, un autovehicul BMW, înmatriculat în Călărași și un autoturism marca Renault Megane – înmatriculat în Bulgaria. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD și a celor două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean, au fost identificate cinci victime. Șoferul autoturismului BMW, un tânăr în vârstă de 26 de ani, se afla în stop cardio-respirator și avea un traumatism cranio cerebral sever parietal dreapta, incompatibil cu viața, decesul fiind declarat de către medicul încadrat pe ambulanța Serviciului Județean de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Doi bărbați din autoturismul Renault, care aveau escoriații la membre, au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SMURD, refuzând să fie transportați la spital.

Alte două persoane cu multiple traumatisme au fost preluate de către echipajele SAJ și transportate la Spitalul Județean de Urgență din Călărași.