Accident grav în Sibiu: șase răniți, între care trei copii

Publicat: 27 09. 2015, 16:12

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Elena Welter, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un accident rutier grav s-a produs, duminică, pe DN 1, în zona localității Porumbacu de Jos.

„Două autoturisme s-au ciocnit frontal. Șoferul unui autoturism care circula spre Sibiu, în curbă, pătrunde ușor pe contrasens și lovește o mașină condusă regulamentar, proiectând-o în afara drumului. Din cercetări s-a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate la condiții de ploaie, carosabil umed și drum în curbă”, a declarat Elena Welter.

Potrivit acesteia, cinci persoane – doi adulți și trei copii – aflate în mașina care a fost lovită au fost rănite, iar traficul a fost complet blocat pentru aproximativ o oră.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat că șase persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, fără a fi necesară intervenția echipajului de descarcerare.

„Toate persoanele sunt conștiente”, a declarat Bianca Săbău.

Cinci dintre cele șase persoane rănite au fost transportate la spitale din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, Decebal Todăriță, a precizat că doi adulți – un bărbat de 43 de ani și o femeie de 36 de ani – au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU.

„După primele investigații, bărbatul a fost diagnoscticat cu fracturi costale, traumatism cranio-cerebral și o posibilă ruptură de ficat. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism toracic, contuzie la glezna reaptă și contuzie la cotul stâng. Alți trei pacienți, toți copii, au fost transportanți la Spitalul de Copii Luther”, a declarat Decebal Todăriță.

În județul Sibiu plouă încă de sâmbătă seara, iar polițiștii recomandă prudență sporită la volan.