ACCIDENT GRAV la Miercurea Ciuc. Doi polițiști și o femeie au murit

Publicat: 15 03. 2014, 11:13
Actualizat: 30 03. 2019, 16:06

O femeie a murit, sâmbătă dimineață, la Miercurea Ciuc, după ce a fost lovită de o mașină în care se aflau trei polițiști și care a ajuns pe trotuar, iar în urma accidentului și-au pierdut viața și doi dintre polițiști.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Harghita, Gheorghe Filip, accidentul a avut loc în jurul orei 8.30, la intersecția străzilor Brașovului cu Patinoarului din Miercurea Ciuc, unde un autoturism în care erau trei polițiști aflați în timpul liber a ajuns pe trotuar, unde a lovit o femeie. Ulterior, autoturismul a ajuns pe trotuar, apoi a lovit un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, femeia și-a pierdut viața.

De asemenea, au murit și cei doi polițiști aflați pe locurile din față ale mașinii, care au rămas încarcerați. Cel de-al treilea polițist, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului, a fost rănit, fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc.

Femeia decedată avea 53 de ani și era din orașul Vlăhița.

Polițiștii lucrau la Poliția Miercurea Ciuc, șoferul fiind angajat al Serviciului Rutier. Cei care și-au pierdut viața aveau 35 și 38 de ani, iar polițistul rănit are 24 de ani. Ei lucraseră în schimbul de noapte, iar în momentul producerii accidentului ieșiseră din serviciu și se întorceau către casă.

În urma accidentului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și pompieri, care au intervenit pentru descarcerarea celor doi bărbați.

În acest caz, Poliția face cercetări sub coordonarea unui procuror pentru a stabili cauzele producerii accidentului, una intre ipoteze fiind viteza excesivă.