Accident la Mina Livezeni: Un ortac a murit lovit în cap o piesă de 150 de kilograme

Publicat: 23 05. 2018, 14:23
Actualizat: 02 10. 2018, 18:22

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Hunedoara, Călin Dumitrescu, accidentul minier a avut loc miercuri dimineața, la Mina Livezeni. Bărbatul de 41 de ani a fost scos din subternan de echipele de salvare în stare gravă.

„La Mina Livezeni a avut loc un incident în subteran. Un miner de 41 ani a fost lovit în zona capului de o piesă de aproximativ 150 de kilograme. A fost transportat la suprafață, unde a fost preluat inconștient de echipajul SAJ cu medic și au fost începute manevrele de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat, fiind declarant decesul”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Minerul avea o vechime în muncă de 18 ani și un copil în întreținere. Din primele informații, accidentul s-a produs în timpul unui transport pentru un abataj mecanizat, cercetarea fiind preluată de inspectorii ITM Hunedoara.

„În timpul unui transport de materiale pentru un abataj mecanizat a fost lovit în zona cervicală de o piesă metalică. Colegii mei sunt în subteran. Evenimentul s-a produs în panoul cinci, stratul 13, orizont 100. A preluat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara cercetarea evenimentului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Mina Livezeni face parte din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.