Accident provocat de un bărbat băut, care conducea fără permis o mașină neînmatriculată

Publicat: 11 08. 2014, 16:02
Actualizat: 29 09. 2018, 12:53

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu, a declarat, luni, că Poliția municipiului Orăștie a fost sesizată, duminică seară, despre o tamponare produsă pe strada Unirii (DN 7).

Astfel, în urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Romos, care conducea un autoturism din direcția Orăștie către Sebeș, a ajuns pe sensul opus de circulație, unde a lovit o mașină care circula regulamentar.

„Polițiștii au stabilit că bărbatul care a produs acest accident nu are permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar autovehiculul condus de acesta nu era înmatriculat, având montate plăcuțe de înmatriculare de pe alt autovehicul”, a declarat Nițu.

Potrivit acestuia, bărbatul a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 1,08 miligram/litru alcool pur în aer expirat, iar pe numele său a fost deschis dosar penal pentru mai multe infracțiuni.

La câteva ore diferență, polițiștii hunedoreni au prins un alt șofer care conducea un autoturism fără permis de conducere valabil. Un tânăr de 19 ani care avea permisul de conducere suspendat pentru viteză excesivă a fost prins de polițiști conducând cu 64 de kilometri pe oră în localitate. Întrucât nu a oprit la semnalul polițistului rutier, el a fost urmărit în trafic și blocat. Tânărul a recunoscut că avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pe numele său fiind întocmit dosar penal.