ACCIDENT RUTIER cu 11 RĂNIȚI, după ce un autoturism a intrat pe contrasens și a lovit un microbuz

Publicat: 23 09. 2012, 12:22
Actualizat: 05 04. 2019, 21:55

Un număr de 11 persoane au fost rănite, între care două grav, în urma unui accident petrecut, duminică dimineață, pe DN 19, la ieșirea din localitatea bihoreană Ianca, după ce șoferul unui autoturism a pierdut controlul direcției, iar mașina a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un microbuz.

Cinci echipaje ale SMURD Bihor și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Bihor au intervenit, duminică dimineață, la accidentul rutier în care au fost implicate două mașini, un autoturism Opel Astra și un microbuz, pe DN 19, la ieșirea din satul Ianca, comuna bihoreană Diosig, spre Oradea, cele 11 victime fiind transportate la Spitalul Județean Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Un tânăr de 23 de ani, din județul Alba, în timp ce conducea înspre Satu Mare un autoturism înmatriculat în același județ nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Astfel, în momentul în care a pătruns într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției și a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un microbuz condus înspre Oradea de un bărbat de 52 de ani”, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În urma impactului puternic, cei doi șoferi au suferit multiple leziuni, ei fiind transportați în stare gravă la Spitalul Județean din Oradea.

„Tânărul de 23 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator și a fost resuscitat. Are leziuni la nivelul tuturor zonelor corpului, se află în stare extrem de gravă, iar medicii l-au dus în sala de operație. Bărbatul de 52 de ani este în comă, asistat respirator, dar stabil”, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Hadrian Borcea, șeful SMURD Bihor.

Potrivit dr. Borcea, celelalte nouă victime au răni ușoare. Printre pasagerii microbuzului era și o fetiță de zece luni, care a suferit leziuni minore la cap.