Acord: 100 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid pregătit de Rusia vor merge în India

Publicat: 16 09. 2020, 19:43
Actualizat: 06 04. 2021, 15:52
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Rusia va furniza 100 de milioane de doze ale vaccinului său anti-coronavirus către India. Livrarea vaccinurilor va avea loc după finalizarea studiilor finale și a etapelor de reglementare, a anunțat miercuri fondul suveran al Rusiei care finanțează proiectul, relatează The Moscow Times.

India, printre țările care doresc vaccinul rusesc

India este una dintre țările care și-au exprimat interesul pentru testarea și obținerea vaccinului Sputnik V din Rusia. De asemenea, Brazilia, Mexicul și Kazahstanul au semnat acorduri de aprovizionare cu Rusia până acum.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a declarat că a colaborat cu compania farmaceutică globală Dr. Reddy’s, cu sediul în Hyderabad, în ceea ce privește studiile clinice și distribuția Sputnik V în India.

„După aprobarea de reglementare din India, RDIF va furniza 100 milioane de doze de vaccin de către Dr. Reddy”, a spus acesta într-o declarație pe site-ul său web.

Livrările către India, care are o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni, ar putea începe la sfârşitul anului 2020, a spus RDIF, adăugând că acest lucru va fi posibil în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara asiatică.

RDIF are un acord de parteneriat de producție pentru a face 300 de milioane de doze de vaccin vectorial rus pe bază de adenovirus.

Rusia a început testele de fază 3 post-înregistrare a Sputnik V pe 40.000 de voluntari la Moscova la începutul acestei luni, pe fondul suspiciunilor legate de siguranța sa pe termen lung. Primele rezultate sunt așteptate fie luna viitoare, fie în noiembrie, a spus RDIF.

Cazurile de Covid-19 confirmate în India au crescut miercuri la peste 5 milioane.