Acțiunea de recuperare a bărbatului mort după ce a căzut în gol 60 de metri, reluată

Publicat: 19 10. 2020, 13:01
Actualizat: 19 10. 2020, 13:03
Foto: Mediafax

A fost reluată acțiunea de recuperare a bărbatului care a murit după ce a căzut în gol 60 de metri la Vârful Omu.

Salvamontiştii anunţă că acţiunea de recuperare a bărbatului decedat în Bucşoiu a fost reluată luni.

„Salvamontiştii au ajuns la locul accidentului şi pregătesc acum sistemele de tragere. Se aşteaptă şi sprijinul unui elicopter”, anunţă aceştia.

Bărbatul a căzut duminică de pe Vârful Omu, de la 60 – 70 de metri, într-o râpă. Turitstul cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului, dar a alunecat şi a căzut în râpă. Colegii bărbatului au ajuns primii la el şi au constatat că nu mai avea semne vitale.

Primii ajunşi la victimă au fost prietenii lui şi, potrivit Salvamont Prahova, „se pare că turistul este decedat”.

În zonă vremea este deosebit de rea, sunt minus 4 grade, e ceaţă, iar vântul suflă puternic.

„Este vorba de un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârful Omu, de undeva, a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri. Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa, în proporţie de 99% este decedat. Organizăm acum echipele să mergem spre locul accidentului”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.

O placă de beton a căzut peste un copil de 9 ani, în județul Dâmbovița

O placă de beton a căzut – vineri – peste un copil de 9 ani din Bâlteni, judeţul Dâmboviţa, în timp ce se juca printre ruinele unei foste ferme agricole. Din fericire, localnicii au reuşit să-l scoată de sub dărâmături şi l-au predat unui echipaj medical, sosit de urgenţă la faţa locului.