Activitatea umană, considerată de majoritatea persoanelor principala cauză a încălzirii globale

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 05 03. 2012, 00:17
Majoritatea opiniei publice internaționale consideră că activitatea umană provoacă fenomenul de încălzire globală și susține că trebuie adoptate măsuri urgente pentru soluționarea acestei probleme, potivit unui sondaj efectuat în 21 de țări.

Majoritatea opiniei publice internaționale consideră că activitatea umană provoacă fenomenul de încălzire globală și susține că trebuie adoptate măsuri urgente pentru soluționarea acestei probleme, potivit unui sondaj efectuat în 21 de țări, relatează BBC News Online.

Circa 79 la sută din cele 22.000 de persoane chestionate în 21 de țări sunt de acord că "activitatea umană, inclusiv industria și transportul, reprezintă o cauză semnificativă a schimbării climei".

Nouă din zece persoane interogate au declarat că autoritățile trebuie să treacă la acțiune, iar două treimi susțin că "este necesar să se ia foarte curând măsuri majore".

Sondajul a fost realizat de firma Globescan și de Programul de evaluare a atitudinilor față de problemele internaționale (Pipa) din cadrul Universității americane Maryland.

Majoritatea respondenților susțin, de asemenea, ideea unui acord internațional de limitare a emisiilor poluante la care să adere și țările în curs de dezvoltare care ar trebui în schimb să primească asistență financiară și tehnologică de la statele industrializate.

Secretarul-general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, luni, participanților la Adunarea Generală a Națiunilor Unite a cărei temă principală este încălzirea globală că "a trecut vremea dubiilor", potrivit BBC.

"Dacă nu acționăm acum, impactul schimbării climei va fi devastator", a declarat el.