Actorul Toma Cuzin a fost condamnat la închisoare. Ce sentință a primit Firicel din Las Fierbinți

Publicat: 15 11. 2022, 15:33
Actualizat: 15 11. 2022, 16:27
Actorul Cuzin Toma, pe scenă, la Caracal. Foto: Cătălin Eremia

Actorul Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul lui Firicel din serialul Las Fierbinți de pe Pro TV, a fost condamnat la un an de închisoare. El a fost prins de oamenii legii fără carnet și băut la volan, dar și sub influența altor substanțe interzise.

Toma Cuzin a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Asta înseamnă că va trebui să îndeplinească mai multe condiții pentru a nu ajunge în spatele gratiilor.

„Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul TOMA CUZIN (…), a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 335 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data de 30.05.2018).

Constată că nu este necesară aplicarea pedepsei complementare. Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul Toma Cuzin, a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 335 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data 20.11.2018). (…)

Stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul Toma Cuzin, a infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzute de art. 336 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data de 20.11.2018)”, este sentința în cazul actorului.

Sursa: portal.just.ro

Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a nu ajunge la închisoare

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se mai arată în minuta instanței, potrivit capital.ro.

Actorul va trebui, de asemenea, să achite și plata cheltuielilor de judecată, suma ridicându-se la 1.200 de lei.

Actorul nu este la prima abatere

De-a lungul timpului, Firicel din „Las Fierbinți” a mai avut probleme cu legea. În urmă cu trei ani, actorul ar fi fost prins în timp de deținea droguri de mare risc, dar oamenii legii au decis să renunțe la urmărirea penală.

În 2007, Toma Cuzin și alți câțiva tineri au fost săltați de lucrătorii BCCO, fiind prins în flagrant cu stupefiante. Actoril este căsătorit și are doi copii.