Actul de curaj săvârșit de doi polițiști bucureșteni, soț și soție, aflați în timpul liber

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 01 02. 2019, 02:19

Doi polițiști bucureșteni, soț și soție, au prins în flagrant delict trei bărbați care au furat un capac de canal, același cuplu reținând în noiembrie anul trecut un bărbat care sustrăgea ornamente auto, informează, duminică, Poliția Capitalei.

Polițiștii se aflau în timpul liber și se deplasau cu autoturismul spre domiciliu când au observat, pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei, trei bărbați dintre care unul transporta pe umăr un capac de canal.

„Cu toate că se aflau în timpul liber și chiar dacă polițista avea probleme medicale determinate de o recentă accidentare în urma căreia primise recomandarea purtării unui guler cervical și a urmării unui tratatment medical adecvat, cei doi polițiști nu au ezitat vreo clipă să intervină în acest caz”, arată sursa citată.

Astfel, polițiștii bucureșteni au oprit imediat autoturismul cu care se deplasau, au coborât din acesta și i-au somat verbal pe cei trei suspecți să rămână pe loc, după care au procedat la imobilizarea acestora.

Datorită intervenției celor doi agenți de poliție, suspecți au fost identificați și prinși la mai puțin de zece minute din momentul comiterii faptei, fiind conduși apoi, cu sprijinul colegilor, la cea mai apropiată secție de poliție.

Polițiștii Capitalei i-au reținut pe cei trei suspecți și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat, cei în cauză urmând a fi prezentați magistraților pentru a se propune arestarea preventivă.

„Important de menționat este și faptul că la finalul anului trecut, mai exact la data de 18 noiembrie 2012, alți doi polițiști din cadrul aceleași secții de poliție, aflați de asemenea în timpul liber, au prins în flagrant un bărbat ce sustrăgea mai multe ornamente auto. La acel moment, unul dintre agenți a fost chiar amenințat cu un cutter de către suspect, însă, acționând cu profesionalism și fermitate, polițistul a reușit dezarmarea, imobilizarea și conducerea suspectului la cea mai apropiată secție de poliție”, precizează sursa citată.