Acuzații dure la adresa lui Iohannis. ALDE: „Nu face decât să scuze incompetentul Guvern”

Publicat: 31 07. 2020, 10:12
Actualizat: 31 07. 2020, 10:14
Acuzații dure la adresa lui Iohannis. ALDE: „Nu face decât să scuze incompetentul Guvern”

ALDE îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de cinism, susținând că „se foloseşte de tragediile românilor ca să profite electoral”. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu consideră că Iohannis a intrat în campanie „pe față pro PNL pe sănătatea românilor”.

ALDE afirmă că Iohannis a făcut „remarci ridicole”, atunci când a susținut că Executivul condus de Ludovic Orban a gestionat criza generată de pandemia de Covid-19 în România.

„Klaus Iohannis a intrat în campanie pe față pro PNL pe sănătatea românilor!”

„Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba!” – asta a spus președintele Iohannis în declarația de ieri.

Iată „reușitele” Guvernului PNL cu care Iohannis se laudă:

• deficit bugetar: 4,17% la 6 luni;

• mai mult de 875.000 de oameni au rămas fără loc de muncă;

• împrumuturi: peste 100 miliarde lei în 8 luni;

• pensiile NU se majorează și alocatii NU se dublează;

• măsti de protecţie gratuite pentru românii din categorii vulnerabile: ZERO;

• salariul mediu net în România A SCĂZUT de la 3340 lei în decembrie 2019, la 3179 lei.

• măști achiziționate de la compania de stat UNIFARM la suprapreț, cu un adaos de 71%

Dle Iohannis, cine oare a gestionat situația în ultimele 4 luni de zile? Nu cumva Guvernul Meu? Prin asemenea remarci ridicole, Iohannis nu face decât încerce să scuze incompetentul Guvern PNL.

Klaus Iohannis a intrat în campanie pe față pro PNL pe sănătatea românilor! Iohannis rămâne același președinte cinic, care se folosește de tragediile românilor ca să profite electoral!”, este mesajul transmis de ALDE pe Facebook.

C.P. Tăriceanu: „Pentru Iohannis și Orban, drepturile omului sunt vax albina! / Se întâmplă exact ce spuneam în argumentația de a nu vota legea carantinării: abuzurile sunt după colț!”

Călin Popescu Tăriceanu iese la atac și îi acuză pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban că nu țin cont de drepturile oamenilor, în contextul în care tot mai multe persoane asimptomatice contestă internările obligatorii.

„Se întâmplă exact ce spuneam în argumentația de a nu vota legea carantinării: abuzurile sunt după colț!”, a declarat Tăriceanu.