C.P. Tăriceanu: „Pentru Iohannis și Orban, drepturile omului sunt vax albina! / Se întâmplă exact ce spuneam în argumentația de a nu vota legea carantinării: abuzurile sunt după colț!”

Redactor:
Alexandru Coman
C.P. Tăriceanu: „Pentru Iohannis și Orban, drepturile omului sunt vax albina! / Se întâmplă exact ce spuneam în argumentația de a nu vota legea carantinării: abuzurile sunt după colț!”

Călin Popescu Tăriceanu iese la atac și îi acuză pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban că nu țin cont de drepturile oamenilor, în contextul în care tot mai multe persoane asimptomatice contestă internările obligatorii.

„Se întâmplă exact ce spuneam în argumentația de a nu vota legea carantinării: abuzurile sunt după colț!

Aici aveti un exemplu: lipitorul de afișe de la PNL, acum șef mare la DSP, decide cu de la sine putere să interneze un minor asimptomatic în spital! Fără să întrebe părinții, fără să întrebe dacă are condiții de izolare acasă!

Președintele ALDE face referire la un caz controversat din Galați

Pentru Iohannis și Orban, drepturile omului sunt vax albina! Pentru ei, pentru noi nu!”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

În postarea sa, președintele ALDE face referire la o situație de la Galați, unde potrivit Mediafax, Încep să curgă primele contestaţii la carantina sau internarea în spital impuse de direcţiile de sănătate publică. Un caz notabil este cel al unei minore din Galaţi, sportivă de performanţă. Judecătorii au scos fata din spital şi au plasat-o în izolare la domiciliu.

Ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19 şi, fiind asimptomatică, DSP a vrut să o interneze în spital. Mama sa a semnat deja o declaraţie prin care a spus că o va izola acasă vreme de 14 zile.

C.P. Tăriceanu: „Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme?”

Tăriceanu a mai precizat recent că Guvernul refuză să spună care sunt localitățile care urmează să fie carantinate.

”Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?”, a mai precizat Tăriceanu.

 

 

Inchide