ACUZAȚII GRAVE. Campionul Kasparov: „Putin folosește pandemia de coronavirus împotriva Occidentului. Ajutoarele acordate Italiei sunt o operațiune militară”

Publicat: 15 04. 2020, 07:39
Garry Kasparov îl critică dur pe Vladimir Putin

Fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, aflat în exil la New York din 2015, are o viziune clară asupra „strategiei ruse” în timpul pandemiei de Covid-19, care ar viza instalarea serviciilor sale secrete într-o țară membră NATO.

Kasparov a declarat, potrivit Il Fatto Quotidiano, că Vladimir Putin vrea să pătrundă în Occident pentru a submina democrația.

„Vedeți ce se întâmplă în Rusia, China, dar și în Ungaria. Regimurile dictatoriale manipulează Occidentul cu mesaje care să pună la îndoială eficiența democrației, în lupta contra pandemiei. Se folosesc rețelele sociale și fake news-urile. Lait motivul este unul: Sistemele democratice NU sunt capabile să vă protejeze. Priviți China. Un guvern puternic e singurul care poate garanta protecție”, a spus Kasparov.

Fostul campion la șah vorbește despre o „operațiune gestionată de armata și de serviciile secrete rusești”. „Trimițând peste 100 de soldați în Italia, președintele rus Vladimir Putin are două obiective: Să câștige o campanie de relații publice, să trimită un mesaj de susținere Italiei și să-și instaleze serviciile secrete pe terenul unei țări NATO”, a spus Kasparov.

„Putin înfruntă criza globală a Covid-19 ca pe un război hibrid, exportând instabilitate în Occident, într-un moment vulnerabil”, a mai comentat campionul.