Acuzații grave la adresa unui celebru bucătar. Poliția a deschis o anchetă, în urma sesizărilor mai multor angajate

Publicat: 21 05. 2018, 20:03

This browser does not support the video element.

 Potrivit mărturiilor mai multor foste angajate ale restaurantului newyorkez The Spotted Pig – la care Mario Batali este unul dintre investitori și care este condus de Ken Friedman, prietenul acestuia -, difuzate în emisiunea de televiziune „60 minutes”, de pe postul CBS, maestrul bucătar a agresat sexual două femei, după ce le-a drogat.

Una dintre fapte a avut loc în 2005, iar victima a declarat că, deși inițial a mers la spital și la poliție, a renunțat la plângere, iar testul pentru viol nu a mai fost păstrat de autorități.

O altă fostă angajată a restaurantului, Jamie Seet, a spus că a fost martora unui incident similar în 2008, prin intermediul camerelor de supraveghere din local. Aceasta a spus însă că nu a mers la poliție pentru a raporta incidentul, din rușine.

Potrivit CBS, poliția a deschis o anchetă, însă informația nu a fost confirmată oficial de autorități.

Contactat de realizatorii emisiunii „60 minutes”, Batali a negat toate acuzațiile.

De-a lungul ultimelor două decenii, mai multe femei l-au acuzat pe Batali de hărțuire sexuală.

Site-ul culinar Eater a publicat, în decembrie 2017, declarațiile a patru femei, care, sub protecția anonimatului, l-au acuzat pe Batali de hărțuire sexuală fizică și verbală. Trei dintre femeile care au fost intervievate de site-ul Eater au lucrat pentru Batali.

O vedetă a bucătăriei americane, italo-americanul în vârstă de 57 de ani este autorul mai multor emisiuni TV de succes, a scris cărți de bucate, a lansat mai multe game de articole de bucătărie și produse alimentare și deține 26 de restaurante.

După acuzațiile din decembrie, Batali a decis să se retragă de la conducerea companiei sale, însă a rămas acționar.

Compania sa este controlată de acționari privați, iar specialiștii o estimează la o valoare de minimum 250 de milioane de dolari.