ACUZAȚII. Marcel Ciolacu, despre starea de leșin: A fost cauzată de oboseală, supărare, dar și de acuzele lui Klaus Iohannis

Publicat: 14 05. 2020, 12:18
Actualizat: 14 05. 2020, 13:30
Zi decisivă în Parlament: Moțiunea de cenzură a PSD, dezbătută și votată de la ora 14.00

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat în cursul zilei de miercuri, 13 mai, că starea de leşin pe care a avut-o în conferinţa de presă de zilele trecute a fost cauzată de oboseală, stres, dar şi de lupta politică din ultimele zile şi supărarea cauzată inclusiv de o serie de acuzații ale preşedintelui Klaus Iohannis.

„Au fost şi anumiţi factori externi, cum sunt stresul şi oboseală, supărare, un pic de lipsă de aer unde s-a ţinut conferinţa de presă şi o cădere de tensiune. (…) Nu a fost un accident vascular, nu a fost ceva pe bază să am diabet. Dimpotrivă. Este un singur medicament care trebuie să mi-l administrez zilnic, deci nu… O singură pastilă, fără probleme. (…) Şi o predispoziţie din partea mea, tensiunea să-mi scadă când stau în picioare. (…) Eu nu mi-am văzut familia din ziua… cu o zi înainte de a vota Guvernul Orban. (…) A fost o perioadă complicată. Cred că de asta s-au şi strâns foarte multe, a fost şi o luptă politică un pic crescută în ultimele săptămâni şi cu nişte acuze foarte grave. (…) Da, inclusiv acuzele preşedintelui”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

ACUZAȚII. „M-au afectat şi pe mine, dar mi-au afectat foarte mult familia”

Acesta a adăugat că respectivele afirmaţii i-au afectat şi familia.

„Normal că m-au afectat şi pe mine, dar mi-au afectat foarte mult familia. Şi eu consider, în continuare – nişte acuze nedrepte şi chiar o depăşire a liniei roşii în ceea ce priveşte anumite declaraţii politice. Au ieşit din această matcă de declaraţii politice”, a subliniat preşedintele interimar al PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că este „funcţional 100%” şi că de joi o să meargă la serviciu.

În timpul unei conferințe susținute pe 10 mai în care explica măsurile de repornire a economiei, președintele PSD Marcel Ciolacu a început să tremure și să-și piardă echilibrul. Biroul de presă al PSD a anunțat că a fost vorba despre o criză de lipotimie. Liderul interimar al PSD a ajuns la spital și a fost testat de coronavirus.

Pe 29 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (…) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.