Adi Mutu, personaj principal într-un meci suspectat: S-au făcut foarte multe pariuri suspecte pe AC Ajaccio – Montpellier

Publicat: 30 04. 2013, 13:38
Actualizat: 04 07. 2013, 08:11

Autoritatea franceză pentru reglementarea jocurilor online (ARJEL) a deschis o anchetă asupra meciului AC Ajaccio – Montpellier, scor 2-1, în urma mai multor „pariuri suspecte”, a anunțat, marți, cotidianul Gazzetta dello Sport.

Președintele ARJEL, Jean-Francois Villotte, a anunțat că vineri seară mai mulți operatori online au anunțat un număr anormal de pariuri înregistrate la acest meci, precum și sume foarte mari puse pe această întâlnire.

Formația Ajaccio a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Montpellier, într-un meci din etapa a XXXIV-a a campionatului Franței, în care atacantul gazdelor, Adrian Mutu, a părăsit terenul accidentat, în minutul 28.

Potrivit presei franceze, în minutul 14 al partidei Adrian Mutu a avut un contact violent cu portarul oaspeților, Jourdren. Cei doi au sărit la minge, Mutu cu picioarele în față, iar Jourdren cu mâinile. Piciorul românului l-a lovit pe portar în partea superioară a corpului. Cei doi au rămas întinși pe gazon, iar jocul a fost întrerupt timp de aproximativ trei minute. Mutu a reușit să se ridice și să continue jocul, dar portarul echipei Montpellier a fost scos cu targa și înlocuit. Românul a primit un cartonaș galben. El a rămas pe teren până în minutul 28, când nu a mai putut să continue și a fost înlocuit.

Golurile au fost marcate de Delort ’82 (penalti) și Oliech ’90 pentru Ajaccio, respectiv Mounier ’55 pentru oaspeți.