Adjuncții lui Kovesi, propuși pentru un nou mandat

Publicat: 26 04. 2016, 11:42

Potrivit unui comunicat, „Ministrul justiției a transmis luni, 25 aprilie 2016, Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcțiile de procurori șefi adjuncți ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru o perioadă de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob și Călin Nistor”.

În comunicat se mai menționează că „potrivit dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”.

Pentru desemnarea celor două propuneri „ministrul justiției a avut în vedere rezultatele obținute în perioada primului mandat, experiența profesională și managerială a celor doi cât și îndeplinirea criteriilor de integritate”, se mai spune în comunicat.

Pe 6 aprilie, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la TVR, că a semnat în cursul zilei decretul de numire a Laurei Condruța Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA, reiterând cu această ocazie aprecierea față de activitatea procurorului șef DNA. Șeful statului a precizat că decretul va fi publicat în Monitorul Oficial pe 7 aprilie.

”Rezultatele obținute de DNA în anii trecuți și dacă vorbim de trecutul recent chiar în 2015 sunt impresionante. Pot să vă spun că în această după-amiază am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA-ului, decret care va fi publicat mâine la prima oră în Monitorul Oficial cu care se încheie parcursul de stabilire a șefului DNA pentru următorii trei ani. Am vrut să lămurim această chestiune, nu vreau să apară cumva semne de întrebare sau îndoială într-o chestiune unde eu trebuie să spun că eu sunt foarte mulțumit de rezultate, sunt foarte mulțumit de abordare și am toată convingerea că DNA-ul va continua în forță”, a subliniat Iohannis.