Adolescent din Târgoviște ajuns la spital după ce ar fi consumat droguri, fără să vrea, la banchet

Publicat: 08 06. 2022, 18:25
Actualizat: 08 06. 2022, 18:26
Tragedie în Dâmbovița. Fetiță de 11 ani, ucisă pe trecerea de pietoni, sub privirile tatălui, de un TIR condus de un polonez

Consum de droguri la banchetul de absolvire a clasei a opta. Un băiat de 14 de ani din Târgoviște ar fi consumat, fără să vrea, droguri. În timpul petrecerii de final de an copilului i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, unde i s-au făcut teste toxicologice, iar rezultatul a fost pozitiv. Banchetul s-a desfășurat la un local din Târgoviște, unde au participat și câțiva profesori.

Mama adolescentului spune că și-a luat fiul de la petrecere la miezul nopții. Câteva ore mai târziu, băiatul a început să se simtă rău și a prezentat stări de somnolență, confuzie, vărsături și pierderi de memorie.

Ajuns a doua zi dimineață la spital, adolescentul a ieșit pozitiv la benzodiazepină, sedativ utilizat de regulă pentru tratarea anxietății și insomniei, substanța fiind considerată însă și un drog recreațional.

Mama băiatului crede că cineva i-a pus droguri în pahar fără ca acesta să își dea seama

Băiatul a negat categoric că ar fi luat ceva cu bună știință. Mama lui este convinsă că cineva i-a pus, pe neobservate, substanța în pahar.

Reprezentanții spitalului au anunțat poliția, care va face cercetări în acest caz. Între timp, adolescentul a fost externat și se simte mai bine, potrivit stirileprotv.ro.

Consumul de droguri la vârste din ce în ce mai fragede a devenit o problemă destul de gravă în ultimii ani în România. Incidentul vine la numai câteva zile după ce un tânăr de 25 de ani a murit din cauza unei supradoze în timpul festivalului de muzică SAGA , desfășurat weekend-ul trecut în Capitală.