Adolescenta care și-a părăsit bebelușul în spital, găsită după ce i-a fost văzută poza la TV

Publicat: 15 04. 2015, 18:43

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Bogdan Cojocaru, a declarat că o persoană a văzut, la o televiziune locală, poza adolescentei de 16 ani care și-a abandonat fetița nou-născută la Spitalul Județean din Galați, și i-a anunțat, miercuri, pe polițiști că tânăra se află în localitatea Independența, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pe baza indicațiilor primite de la persoana care i-a văzut poza la televizor, polițiștii au găsit-o pe adolescentă în scurt timp și au predat-o Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Galați.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați, Ciprian Groza, a declarat telefonic că adolescenta a fost introdusă într-un centru de primiri minori din municipiul Galați, unde va fi ținută sub o supraveghere mai strictă având în vedere că ea a părăsit în trecut de mai multe ori centrele de plasament în care a stat.

Groza a precizat că fetița născută de adolescenta de 16 ani la Spitalul Județean din Galați la începutul lunii martie se află acum în grija unui asistent maternal.

Totodată, Ciprian Groza a mai spus că, în urma evaluărilor care i se vor face adolescentei, o comisie din cadrul DGASPC ar urma să stabilească dacă ea este în măsură să aibă grijă în viitor de copilul său.

Inspectoratul de Poliție al Județului Galați anunțase, marți, într-un comunicat de presă că polițiștii caută o adolescentă de 16 ani, dată dispărută la începutul lunii martie și care și-a abandonat fetița nou-născută la Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei” din Galați, părăsind unitatea medicală în halat și papuci.

Polițiștii au transmis astfel semnalmentele adolesecentei, precum și o fotografie cu aceasta pentru a putea fi găsită cât mai repede în baza informațiilor primite de la cetățeni.

Conform sursei citate, adolescenta a părăsit de mai multe ori Centrul de Plasament din municipiul Galați în care locuia.