Adolescentă de 15 ani, decedată într-un accident provocat de un tânăr de aceeași vârstă. Mașina a fost furată de la parinți

Publicat: 22 07. 2022, 11:34

O adolescentă în vârstă de 15 ani și-a pierdut viața noaptea trecută, după ce mașina în care se afla, condusă de un băiat de aceeași vârstă, s-a răsturnat pe carosabil. Accidentul s-a petrecut pe raza localității Podgoria, din județul Buzău.

Din primele date de la fața locului s-a stabilit faptul că în timp ce conducea un autoturism pe direcția Focșani către Râmnicu Sărat, un tânăr în vârsta de 15 ani, din Vrancea, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Ancheta poliţiştilor este în curs şi s-a stabilit că maşina condusă în toiul nopţii pe un drum public era furată de la părinţi.

Din nefericire, pasagera a murit la doar 15 ani. Poliția va întocmi dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Minor drogat la volan

Acesta nu este, din păcate, primul caz de acest fel. Un băiat de 16 ani din Satu Mare a furat mașina tatălui său și s-a urcat la volan sub influența substanțe interzise. S-a filmat conducând cu până la 180 de kilometri pe oră. Distracția s-a oprit când s-a răsturnat cu mașina. Incidentul s-a petrecut la începutul lunii iunie.

Împreună cu încă trei prieteni, băiatul a luat mașina tatălui său, plecat la muncă în Germania, și-au pus manele la maximum și s-au filmat în timp ce petreceau. În clip se observă cum acul care indică viteza ajunsese  la 180 de kilometri. La un moment dat, a pierdut controlul vehiculului în sensul giratoriu, a lovit o bordură, iar autovehculul s-a răsturnat. Din fericire, atât șoferul, cât și ceilalți pasageri au scăpat nevătămați.

Băiatul de 16 ani a fost legitimat și testat de polițiști, care au aflat cu stupoare că adolescentul consumase substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan.

La volan fără permis de conducere, minor, drogat și cu o viteză de 180 de kilometri pe oră, într-o mașină furată, băiatul din Satu Mare s-a ales cu dosar penal.