Adomniței înăsprește controlul realizării obiectivelor din educație

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 26 07. 2012, 08:40
Ministrul Educației și Cercetării, Cristian Adomniței, va înăspri, în 2008, controlul asupra modului în care angajații respectă sarcinile primite și termenele pentru rezolvarea acestora.

Ministrul Educației și Cercetării, Cristian Adomniței, va înăspri, în 2008, controlul asupra modului în care angajații respectă sarcinile primite și termenele pentru rezolvarea acestora.

"Mâine (joi – n.red.) voi verifica dacă sarcinile pe care le-am trasat, la sfârșitul anului, au fost executate. Mai mult, sunt hotărât să afișez toate programele cu termene scadente, astfel încât nimeni să nu mai spună că a uitat când trebuia să predea o lucrare. Pentru 2008, vreau să cheltuim toți banii pe care îi avem alocați prin bugetul de stat, de aceea voi fi extrem de riguros în respectarea tuturor termenelor privind programele stabilite pentru acest an”, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, Cristian Adomniței, ministrul Educației.

Demnitarul a adăugat că, pentru anul care abia a început, are câteva proiecte foarte importante. Un prim proiect vizează dotarea tuturor școlilor speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică.

Ministrul a solicitat, în același timp, o statistică privind copiii cu vârste de până la trei ani. ”Am solicitat două situații, una de la Centrul Național de Statistică privind numărul copiilor de 0-3 ani și una de la preuniversitar, cu cei peste această vârstă. Trebuie să am o situație foarte precisă a numărului de copii pentru a dezvolta Programul educația timpurie, un program foarte drag mie”, a mai spus Adomniței.

În plus, pentru 2008, ministrul vrea să creeze microstații de epurare a apelor uzate provenite de la școli și să încheie achiziția de microbuze, precum și reînnoirea parcurilor auto pentru școlile cu acest profil.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro