Adrian Diaconu va boxa la Circul de Stat din București

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 05 06. 2012, 10:54
Gala de box profesionist în care pugilistul Adrian Diaconu va lupta pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, se va desfășura la Circul de Stat din București, a anunțat, marți, președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja.

Gala de box profesionist în care pugilistul Adrian Diaconu va lupta pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, se va desfășura la Circul de Stat din București, a anunțat, marți, președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja. Potrivit acestuia, soluția a venit din partea primarului Capitalei, Adriean Videanu.

Federațiile române de box și handbal și-au disputat dreptul de a organiza la Sala Polivalentă din București două evenimente. Astfel, pugilistul Adrian Diaconu trebuia să lupte, în 29 martie, în această sală, pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, iar naționala de handbal feminin trebuia să participe, în perioada 28-30 martie, tot la Polivalentă, la turneul preolimpic, alături de naționalele similare ale Japoniei, Croației și Poloniei.

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Bellu, anunțase, marți, că ambele evenimente se vor desfășura în Sala Polivalentă, pentru că Federația Internațională de Handbal nu a acceptat ca turneul preolimpic să se desfășoare într-o sală mai mică de 4.000 de locuri. Rudel Obreja a avertizat însă că cele două competiții nu se pot desfășura simultan în Sala Polivalentă, deoarece instalarea ringului de box, a scaunelor și a aparaturii pentru transmiterea în direct a evenimentului necesită cel puțin 10-11 ore.