Adrian Năstase îl atacă pe Traian Băsescu: „Se plânge acum când trebuie să meargă în fața instanței de judecată”

Publicat: 08 08. 2015, 12:57
Actualizat: 03 09. 2019, 06:11

Fostul președinte Traian Băsescu a catalogat plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, formulată de „tribun” în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak, drept o „delațiune”.  „Nu mi s-a pus nicio întrebare. Am fost întrebat dacă am ceva de comentat sau dacă am văzut dosarul. Este vremea delatorilor. Este exclus ca cineva să poată proba ceva care n-a existat. Înalta Curte a constatat că eu, nemaiavând nicio calitate politică, competența nu îi mai aparține”, a declara Băsescu la Digi24.ro.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, spune că pentru Băsescu există „delatori buni” și „delatori răi”.

„E vremea delatorilor” – se plânge acum Băsescu, când trebuie să meargă în față instanței. Dar Genică Boerică, condamnat la vreo 12 ani de închisoare și fugit prin lume – cel care a făcut un denunț din închisoare împotriva mea, ca să scape? Dar Octavian Crețu? Dar Cristina Popa? Aceștia erau delatori „buni”, pentru că serveau scopurilor politice ale lui Băsescu, în dosarele mele?”, scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul său.

Traian Băsescu și Vasile Blaga au fost la instanța supremă, în legătură cu o plângere făcută de C V Tudor, legat de răscumpărarea jurnaliștilor români răpiți în Irak în 2005.