Aeroportul Otopeni este plin cu bagaje. Grămezi de valize nerevendicate sau pierdute sunt la sosiri

Publicat: 27 07. 2022, 10:19
Sursă Foto Antena3.ro

În ultima perioadă, Aeroportul din Otopeni este locul unde se strâng o sumedenie de bagaje pierdute. 

De când a început sezonul estival, tot mai mulți români s-au plâns că și-au pierdut bagajele în aeroport, fie au ajuns după câteva zile, iar motivul principal este că tot mai multe aeroporturi se luptă cu criza de personal.

Lucrul acesta nu se întâmplă doar în România, ci și altor companii aeriene sau altor aeroporturi din lume, având aceeași problemă de gestionare în rândul pasagerilor și al bagajelor.

Zilnic apar povești și imagini legate de valize rămase în aeronave, pe aeroporturi sau din nefericire, pierdute definitiv.

Turiștii și-au amânat vacanțele

Unul dintre motivele pentru care mulți turiști au renunțat la concedii, a fost riscul pe care au preferat să nu și-l asume referitor la problema cu bagajele.

Companiile aeriene și aeroporturile au încercat să reducă drastic costurile, deoarece cererile sunt mai scăzute ca niciodată. Pe măsură ce călătoriile sunt reluate, pasagerii se întorc și cantitatea de bagaje pierdute de companiile aeriene este în creștere.

De asemenea, peste tot în lume, rata de manipulare greșită a bagajelor este în creștere, mai exact, a crescut cu 24% anul trecut, respectiv cu 8,7 valizee la 1000 de pasageri internațional, care nu au sosit la timp, potrivit Antena3.