Afacerile lui „Butoane”: ziua face parcuri și grădinițe, noaptea e cămătar. EXCLUSIV

Afacerile lui Butoane: ziua face parcuri și grădinițe, noaptea e cămătar. EXCLUSIV
Publicat: 23/04/2012, 19:32
Actualizat: 24/04/2012, 11:44

Afacerile legale ale lui Octavian Grecu „Butoane” i-au păstrat un profil discret în Giurgiu. Firma Versay Construct Company, la care Grecu este acționar unic, nu are contracte cu statul.

„Butoane” controlează însă o altă firmă de construcții, Sara Com 2005, care a câștigat sau a încercat să câștige mai multe contracte din bani publici în județul Giurgiu. În 2008, Octavian Grecu a cumpărat firma de la Ștefan Aurel Drugă, apoi un an mai târziu, în 2009, i-a vândut-o lui Constantin Gheța, care apare ca acționar unic în această firmă.

Detaliul pe care cei doi parteneri de afaceri l-au uitat, pentru a ascunde urmele, a fost să schimbe și sediul firmei, care apare la adresa de domiciliu a lui Octavian Grecu „Butoane” din Giurgiu. Firma și-a declarat suspendarea temporară a activității la Registrul Comerțului, pe 5 mai 2011.

În martie 2010, firma Sara Com 2005 a câștigat o licitație publică în județul Giurgiu, în comuna Izvoarele. Contractul, în valoare de 700.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro), viza construirea unui parc comunal. Primarul din Izvoarele, Alin Bănică Stanciu, este membru PNL, coleg de partid cu primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu.

Firma controlată de „Butoane” a contestat și două licitații publice pe care le-a pierdut, obținând de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor anularea procedurilor de atribuire a celor două contracte.

Astfel, în 2009, Sara Com 2005 a dorit să obțină contractul de construcție a unei grădinițe în comuna Prundu, din județul Giurgiu, însă a pierdut licitația. Primarul din Prundu, Cătălin Corbea, face parte din PDL.

Tot în 2009, firma controlată de „Butoane” a participat la licitația pentru construirea unei baze sportive în comuna Găujani, județul Giurgiu. A pierdut cursa și a contestat licitația, obținând anularea ei. Primăria din localitate este condusă de Lucica Mihaela Blaga, reprezentantă a Partidului Conservator.

În Giurgiu se spune că Octavian Grecu mai controlează o spălătorie auto și o sală de fitness, însă numele său nu apare asociat oficial în vreo astfel de firmă.

„Butoane și-a format un renume pe plan local, mai mult de cartier”

Octavian Grecu susține că și-a făcut banii din afaceri cu terenuri, însă este de notorietate faptul că el și asociații săi se ocupă cu șantajul, cămătăria și uneori și proxenetismul. Pasiunea sa, recunoscută public, pentru barbut și poker ar putea, de asemenea, să justifice o parte din averea afișată în Giurgiu (o vilă și mai multe mașini luxoase).

Surse din Poliția Română au confirmat, pentru gândul, că acestea sunt activitățile grupării „Butoane” și că „știm de existența lor”. Cu toate acestea, titulatura de clan acordată în ultimele zile grupării lui Octavian Grecu îi dă o anvergură mafiotă pe care acesta nu ar merita-o, susțin sursele noastre.

„Nu pot spune că au creat mari probleme, mai mult de cartier așa. „Butoane” și-a format un renume și poate pe plan local este mai de notorietate, însă mai mult de plan local nu au ieșit”, au explicat sursele din Poliția Română.

De altfel, scandalul cauzat de decesul baschetbalistului american Chauncey Hardy, de care numele lui „Butoane” a fost legat în dezbaterile publice, este privit de sursele gândul drept „prea multă atenție, în urma căreia ei capătă o bilă albă în raport cu celelalte grupări din Giurgiu. Ei vor spune acum, ați auzit mă de Butoane? De voi cine a auzit?”.

Singurul incident în care gruparea lui „Butoane” a ieșit în evidență în spațiul public, cu excepția celui recent în care un prieten al lui Florin Grecu, unul dintre fiii lui „Butoane”, l-a lovit mortal pe sportivul american, s-a petrecut în 2010. Atunci, mai mulți membri ai grupării lui „Butoane” s-au luat la bătaie în plină stradă, în centrul Giurgiului, cu alte trei persoane despre care Poliția din Giurgiu susține că nu făceau parte din lumea interlopă. Trei membri ai grupării „Butoane” au fost arestați.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...