Afacerist rus căutat internațional, arestat în București

Publicat: 26 05. 2016, 13:14
Actualizat: 26 05. 2016, 17:02

„La data de 23 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au depistat, în București, un cetățean rus căutat internațional”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Oficiali din cadrul instituției au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Andrey Korolev. Bărbatul s-ar fi ascuns de mai mult timp în România, iar luni a fost depistat și ridicat de pe o stradă din Capitală.

Acesta era căutat de mai multe luni de autoritățile din Rusia fiind acuzat de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și abuz în serviciu.

„În sarcina acestuia s-a reținut că, în calitate de asociat și administrator al unei societăți comerciale, prin metode frauduloase, a prejudiciat alte societăți comerciale ruse cu 2.675.000.000 ruble (circa 36.000.000 de euro)”, se adaugă în comunicatul Poliției.

Cetățeanul rus se află acum în arest preventiv, după o decizie a Curții de Apel București, la Secția 6 Poliție din Capitală. Potrivit oficialilor din Poliția Română se așteaptă acum o decizie a judecătorilor cu privire la cerere de extrădare a bărbatului în Rusia.