Agenția de turism: În autocarul prăbușit în Muntenegru erau 47 de români, între care un minor

Publicat: 24 06. 2013, 01:14
Actualizat: 05 07. 2013, 13:08
Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenția de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbușit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetățeni români, între care un minor

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenția de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbușit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetățeni români, între care un minor.Usturoi a precizat că între cele 47 de persoane se aflau și cei doi șoferi și un ghid.

El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru și Croația de șase zile. Turiștii au plecat sâmbătă dimineață din București, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineață au plecat mai departe în circuit.

Marius Usturoi a precizat că agenția de turism a contactat Ambasada României din Muntenegru, căreia i-a transmis lista cu numele tuturor celor care se aflau în autocar. El a spus că, până la ora transmiterii acestei știri, nu cunoaște numărul victimelor, reprezentanții agenției nefiind contactați de către autorități.

Agenția de turism este în legătură cu familiile celor aflați în autocar.

Usturoi a precizat că agenția sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care operează pe numeroase circuite, și că nu a existat nicio problemă până acum. El a spus că nici transportatorul nu își explică cum s-a produs accidentul, susținând că autocarul și șoferii erau în cea mai bună stare.

Atât agenția de turism, cât și operatorul de transport vor trimite reprezentanți în Muntenegru.

Usturoi a spus însă că agenția va renunța la serviciile firmei de transport, întrucât este fără precedent ceea ce s-a întâmplat.

Marius Usturoi a precizat că, în 15 ani de activitate, agenția nu a avut nici cel mai mic incident. El a explicat că, atunci când este ales operatorul de transport, se au în vederea calitatea autocarelor, licențele de transport, experiența șoferilor și toate celelalte elemente prevăzute de legislație.