AGRESIUNE. Polițist, bătut de un bărbat care nu a vrut să prezinte declarația pe propria răspundere

Publicat: 10 04. 2020, 15:00
Polițist, bătut de un bărbat care nu a vrut să prezinte declarația pe propria răspundere / Sursă FOTO: Mediafax Foto - Raul Ștef (caracter ilustrativ)

Un polițist local, din județul Mureș, a fost agresat fizic de un bărbat pe care îl oprise pentru a-l legitima în contextul pandemiei de coronavirus și a ordonanțelor militare care prevăd limitarea deplasărilor, precum și actele necesare actora: declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

Potrivit ordonanțelor militare în vigoare, persoanele de pe teritriul României trebuie să limiteze deplasărilor și nu au voie să iasă în spațiul public fără un motiv bine întemeiat.

De asemenea, de fiecare dată când ies în spațiul public, oamenii trebuie să aibă asurpa lor o declarație pe propria răspundere sau aeverința de la angajator.

Potrivit Pachetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorii de la Luduş au întocmit un dosar de cercetare pentru ultraj. Poliţistul în cauză are nevoie de aproximativ 9 zile de îngrijiri medicale, iar pe nnumele agresorului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, relatează abcnewstransilvania.ro.