Agresorul salvamontistei din Straja rămâne în arest

Publicat: 12 02. 2016, 21:37

Magistrații Tribunalului Hunedoara au respins contestația la măsura arestului preventiv în cazul lui Sorin Constantin Palesică, recidivistul care a agresat-o pe salvamontista Miruna Inel într-un local din stațiunea montană Straja, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Tribunalul Hunedoara a respins contestația depusă de inculpat și a menținut dispozițiile date de Judecătoria Petroșani în acest dosar”, a spus, pentru Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Astfel, Sorin Constantin Palesică va rămâne în arest preventiv.

Potrivit mediafax.ro, ședința de judecată a început în această dimineață, la ora 9.00, iar Constantin Sorin Palesică a fost adus din arest pentru a da explicații în fața judecătorilor.

Înainte de a fi arestat, recidivistul a spus că regretă gestul violent, dar că era beat și că nu a intrat în bar cu scopul de a o lovi pe salvamontistă.

La sfârșitul săptămânii trecute, salvamontista Miruna Inel (21 de ani) a fost bătută de recidivistul Constantin Sorin Palestrică într-un bar din stațiunea montană Straja (Hunedoara), la incident asistând fără să intervină jandarmul montan Sorin Moldovan, aflat în timpul liber.

Ulterior, Constantin Palesică a fost arestat pentru 30 de zile, Judecătoria Petroșani emițând un mandat în acest sens.

Palesică fusese condamnat în 2007, împreună cu alte patru persoane, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiționat în 2013.