Al doilea angajat RADET rănit după explozia conductei de termoficare a murit

Publicat: 30 01. 2018, 13:24
Actualizat: 26 03. 2019, 03:59

Potrivit Spitalului Militar, muncitorul RADET a decedat, marți, în jurul orei 12.30, după o intervenție chirurgicală de urgență pentru toaleta primară a leziunilor de arsură și a plăgilor, pacientul având 97% din suprafața corpului și suspiciuni de arsuri de căi aeriene superioare.

„Ulterior intervenției, pacientul a fost spitalizat în Secția de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a șocului post-combustional, tratament post-operator de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stres”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către unitatea spitalicească.

Pacientul a fost transferat, luni seară, de la Spitalul Universitar, la Spitalul Militar, unde a fost evaluat de către o echipă multidisciplinară constituită din specialiști în medicină de urgență, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri, ATI, oftalmologie, ORL și pneumo-ftiziologie.

Luni seară, doi bărbați care lucrau în subteran, pentru remedierea unei probleme apărute la o conductă, au fost surprinși în canal după ce țeava s-a fisurat, potrivit ISU. Unul dintre ei a rămas blocat în subteran și a murit. Fisura s-a produs la aproximativ 2 metri în subteran, unde cei doi bărbați lucrau pentru a remedia o avarie. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, în jurul orei 17.00. Canalul subteran este în incinta complexului Leu, pe o alee pietonală.