Alan Turing, omagiat de Google Doodle. O nouă anchetă privind moartea sa?

Publicat: 23 07. 2012, 17:03
Actualizat: 16 08. 2012, 15:34

Matematicianul alan turing, omagiat astăzi și de Google ar fi murit în urma unui accident și nu și-ar fi luat viața, susține directorul Arhivelor Alan Turing, Jack Copeland, autor a mai multor biografii ale omului de știință.

Dovezile adunate după moartea lui Turing, care oficial indicau ca și cauză a decesului otrăvirea cu cianură la vârsta de 41 în 1954, au fost „trecute cu vederea”. Potrivit sursei citate, el ar fi murit ca urmare a inhalării otravei folosite în experimente și nu în urma ingerării deliberat susține profesorul Jack Copeland.

„Mi se pare evident faptul că ancheta  în cazul Turing a fost realizat într-un mod superficial”, susține profesorul. „Medicul legist nu a investigat într-adevăr, toate probele, el doar a sarit la concluzia că sa sinucis”, mai adaugă acesta.
 
Viața lui Turing este controversată. Spre exemplu, Turing, care era homosexual, a fost găsit vinovat de relații „indecente” cu un alt bărbat în 1952.
 
Pentru a evita închisoarea, a fost de acord să primească injecții de estrogen pentru un an, la acea vreme folosite în astfel de situații pentru a reduce libidoul într-un proces cunoscut sub numele de „castrare chimică”.
 
Profesorul Copeland va vorbi despre moartea lui alan turing, la un eveniment organizat la Oxford.
 
El a cerut deja ca ancheta în cazul morții celebrului matemațician să fie redeschisă.
 
„Eu cred că națiunea îi datorează totul lui Turing, în cel de-al doilea război mondial el a salvat națiunea. „, spune profesorul.
 
 
Pagina Google „Doodle”, îi este dedicată în aceste zile cu ocazia centenarului ALAN TURING. În Anglia, chiar și Sarah Brown, soția fostului prim-ministru Gordon Brown, scrie pe contul ei de twitter: ” 100 de ani de la data nasterii lui Alan turing”