Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Orban comentează prezența la urnele din țară: E o vreme de toamnă.Ziua primului tur a fost de vară

Publicat: 24 11. 2019, 10:03

„Efectivele mobilizate pentru a asigura misiunile de pază, ordine, sunt 38.000 de angajați ai MAI mobilizați. (…) Ca număr de incidente, e un număr de incidente mic, 7 icidente, dar nu sunt incidente care… singurul incident: s-a continuat campania electorală într-o secție, dar în rest sunt incidente minore, procesul se desfășoară în condiții bune”, a declarat premierul la sediul MAI, prezent pentru a verifica modul de organizare a alegerilor.

Întrebat cum vede prezența la vot din țară, care este mai mică decât cea prin primul tur, din 10 noiembrie, Ludovic Orban a spus că până la finalul zilei cu siguranță vor veni mai mulți cetățeni la urne.

„Întotdeauna am fost optimist. E și o zi diferită de ziua din primul tur, când a fost o vreme frumoasă, chiar aproape o zi de vară. Astăzi e o vreme de toamnă târzie, cu ploi în multe zone ale tării. Sunt convins că până la finalul zilei, cât mai mulți români vor decide să-și exercite dreptul de vot”, a mai explicat Orban.

610.918 români au votat, duminică, în țară, în primele două ore de la deschiderea urnelor, înregistrându-se o prezență la vot la ora 09.00 de 3,35 %, potrivit Biroului Electoral Central. În primul tur, la aceeași oră, votaseră 640.431 de alegători, prezența la vot fiind de 3,51%.