ALERTĂ EXTREMĂ: Bucureșteni, NU IEȘIȚI DIN CASĂ! Incendiu la un depozit Remat din Ilfov. FUMUL se îndreaptă spre Capitală

Publicat: 19 02. 2019, 15:48

„Incendiu depozit Remat în comuna Afumați/Ilfov, cu degajări mari de fum. Norul de fum se îndreaptă în direcția municipiului București. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum! Respectați recomandările pompierilor. DSU-IGSU. Tip: Alerte extreme„, se arată în mesajul transmis prin intermediul Ro-Alert. 

Potrivit ISU București-Ilfov, au fost alertate, pentru incendiul din Afumați, 18 autospeciale – unele la fața locului, altele în deplasare. În prezent se lucrează și pentru protejarea vecinătăților.

Un incendiu a izbucnit, marți, la un punct de colectare-reciclare autoturisme în Voluntari, pe Șoseaua de Centură, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, care precizează că arde, pe o mie de metri pătrați, o stivă de autoturisme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov Daniel Vasile, timpul de intervenție este prelungit deoarece în apropiere nu există nici un hidrant funcțional, iar autospecialele trebuie să alimenteze cu apă de la mare distanță. Fumul degajat provine de la cauciucuri și elemente de motor ale mașinilor dezmembrate care au luat foc. Șoferii care tranzitează zona sunt sfătuiți să reducă viteza, deoarece vizibilitatea pe șosea ar putea fi afectată de norii de fum.