Alertă în Bușteni. Un urs lovit de mașină s-a refugiat în pădure și poate fi agresiv

Publicat: 17 07. 2017, 15:22

Potrivit Prefecturii Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza orașului Bușteni, un urs s-a refugiat în pădure, după ce a fost lovit de un autoturism.

Întrucât nu se știe dacă animalul a fost rănit sau nu, oamenii din zonă au fost informați și sfătuiți să nu meargă în pădure.

„Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populației. Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și al Politiei Locale Bușteni a fost informată populația cu privire la existența unui potențial pericol determinat de existența animalelor splbatice în general și a unui urs rănit, în special”, arată Prefectura Prahova.

La rândul său, Jandarmeria Prahova arată că jandarmii montani au căutat ursul în pădure, dar nu l-au găsit.

„Au fost constituite două echipe formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și ai Asociatiei de vânătoare, ce au căutat în zonă, dar nu au descoperit ursul sau urme de sânge în vegetație. În continuare s-a relaționat cu gestionarul fondului de vânătoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, arată Jandarmeria Prahova.

Jandarmii recomandă evitarea traseelor montane din zona acestei localități, deoarece există riscul ca ursul să fie rănit și să devină violent.