Alertă meteo în România, după ce o tornadă a lovit Ungaria: „Eu nu am mai văzut niciodată așa ceva”

Publicat: 05 05. 2017, 19:29

This browser does not support the video element.

Aceste fenomene nemaîntâlnite au fost surprinse în localitatea Bata, din Ungaria, iar oamenii filmează speriați din mașină. Fuiorul tornadei are câțiva metri înălțime și continuă să crească.

„Ne întorceam acasă, când băiatul care stătea lângă mine mi-a atras atenția că vede ceva pe geam și atunci m-am uitat și eu și m-am mirat foarte tare, că nu am mai văzut așa ceva!” a povestit cel care a filmat, iar aceste imagini i-au pus în alertă pe meteorologii din România,  pentru că totul se întâmpla la nici 200 de kilometri de județul Timiș și tornada se putea îndrepta și spre țară noastră. Curenții de aer au purtat-o, însă, spre nordul Ungariei, dar asta nu înseamnă că pericolul a trecut.  

Să nu uităm că toată România este sub avertizare meteo până mâine dimineață, iar la Oradea, spre exemplu,o rupere de nori cu grindină a inundat străzile. „S-au dezvoltat nori de furtună, au adus grindină, intensificări ale vântului cu aspect tornadic…Le așteptăm și în țară noastră. Sunt prezente în vestul și sud-vestul țării, dar în cursul acestei nopți ne așteptăm să fie mai intense în Oltenia, Muntenia și în Carpații Meridionali, cantități mari de apă 25-30 l/mp, vânt, grindină” a spus, pentru Pro TV, meteorologul Mihai Timu.