Alexander Adamescu rămâne cu mandatul de arestare

Publicat: 10 02. 2017, 17:27
Actualizat: 29 03. 2019, 19:41

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de petentul inculpat Adamescu Bogdan Alexander împotriva încheierii din data de 25 ianuarie 2017 a Curții de Apel București – Secția I penală, pronunțată în dosarul nr. 7790/2/2016. Obligă contestatorul petent inculpat la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 10 februarie 2017”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Pe 15 iunie 2016, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauțiune de magistrații din Londra, acesta urmând să poarte în permanență un dispozitiv de localizare montat pe picior, au declarat atunci surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Alexander Adamescu, reținut în baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul București, a fost eliberat pe cauțiune de judecătorul din Westminster Magistrates Court.

De asemenea, anchetatorii au reținut pașaportul lui Alexander Adamescu, dar și a membrilor săi de familie, iar de trei ori pe săptămână acesta trebuia să se prezinte la o secție de poliție din Londra. Judecătorii au hotărât că nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu și că acesta să fie lăsat în libertate, până la soluționarea cererii de extrădare în cazul său, a declarat atunci avocatul Cătălin Breazu, apărătorul bărbatului.

La solicitarea DNA, Tribunalul București a emis în luna mai 2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că „în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan”.

Procurorii au anunțat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezența acestuia în fața organelor judiciare, „însă a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală”.