Alexandru Rafila, criză de râs după o declarație a lui Nelu Tătaru

Publicat: 05 08. 2020, 16:58
Actualizat: 06 04. 2021, 17:41
 Alexandru Rafila, criză de râs după o declarație a lui Nelu Tătaru / Sursă Foto: Captură Video- Marius Tucă Show

Prezent în emisiunea lui Marius Tucă, profesorul Alexandru Rafila a avut o criză criză de râs, după ce a auzit o declarație care îi aparține ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, referitoare la evoluția pandemiei din România.

Rafila a izbucnit în râs

Alexandru Rafila a fost prezent în emisiunea „Marius Tucă Show”, fiind rugat de realizator să comenteze declarația ministrului Sănătății.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm în următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (…)”, a fost declarația care l-a făcut să râdă pe Alexandru Rafila.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, suna a doua parte a declarației la care Alexandru Rafila nu și-a putut controla râsul.

„Cred că rezultă mai degrabă speranța unei stabilizări a situației. Cred că un val cu două faze, cred că la asta s-a referit domnul ministru”, a afirmat Rafila după criza de râs din emisiune.

 

Rafila, anunț despre vaccinul anticoronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, la Marius Tucă Show, că România este una din țările în care se vor face studii clinice pentru vaccinurile anticoronavirus dezvoltate de mari companii.

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul, îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a mai spus că accesul la vaccinul anti-Covid va depinde și de capacitatea de producție.