„AM BĂUT MULTĂ APĂ”. Cum a reușit o profesoară cu diabet și o boală la plămâni să învingă coronavirusul

Publicat: 30 03. 2020, 18:05
Actualizat: 30 03. 2020, 18:18
Sarah Hall are doar 26 de ani, dar a trecut printr-un impac crucial/

O profesoară de liceu din Marea Britanie mărturisește prin ce chinuri a trecut și cum a reușit să învingă coronavirusul, deși suferă de diabet și are și o afecțiune pulmonară, denumită A1AT. 

Sarah Hall, în vârstă de 26 de ani, a început să se simtă rău la începutul lunii martie, dar a pus totul pe seama oboselii. Boala A1AT afectează atât plămânii, cât și ficatul. Apoi, simptomele au început să semene cu cele ale unei răceli, iar a doua zi a început să tușească, luând decizia să se izoleze pentru 14 zile. A sunat la Ambulanță și i s-a spus că este posibil să aibă coronavirus.

Sarah a continuat să lucreze de acasă, în ciuda faptului că se simțea amețită și a avut de mai multe ori senzația de leșin, potrivit Metro.co.uk.

„Aveam probleme de respirație și mă simțeam permanent amețită, simțeam că sunt pe punctul de a muri. Dar am încercat să fiu calmă, să beau multă apă și să mă mențin cât mai ocupată”, a declarat Sarah.

Două zile mai târziu, a început să se simtă mai bine, dar după-amiază starea de rău a revenit: transpirații, pierderea cunoștiinței, vomă, tuse și dificultăți de respirație. A încercat din nou să sune la Ambulanță, iar operatorul i-a spus că va veni cineva să-i facă o evaluare în nouă ore.

A mai încercat și a doua zi la Ambulanță, dar nu putea ajunge decât peste câteva ore. Prietenul ei a decis s-o ducă la spital, unde i s-a făcut test și s-a constatat că are coronavirus. I s-au administrat fluide și a fost trimisă acasă. La o săptămână după ce a fost la spital, simptomele au început să se diminueze ca intensitate.

Medicii nu au un răspuns cert cu privire la modul în care organismul profesoarei a reușit să învingă virusul SARS-Cov19. Se știe că riscurile cele mai mari le au pacienții cu diabet, hipertensiune și afecțiuni pulmonare pre-existente.