Ambasadorul României la Vatican a votat direct pe urnă

Publicat: 15 02. 2012, 11:22
Actualizat: 19 06. 2012, 06:50
„Procesul de vot în străinătate a decurs în condiții normale, nu s-au înregistrat incidente" suna comunicatul de presă transmis de Ministerul de Externe înainte de închiderea tuturor secțiilor de votare din străinătate. Cu toate acestea, a existat cel puțin un incident înregistrat peste hotare.

„Procesul de vot în străinătate a decurs în condiții normale, nu s-au înregistrat incidente” suna comunicatul de presă transmis de Ministerul de Externe înainte de închiderea tuturor secțiilor de votare din străinătate. Cu toate acestea, a existat cel puțin un incident înregistrat peste hotare.

Iar acesta a fost provocat chiar de un diplomat. Este vorba de ambasadorul României la Vatican, Marius Gabriel Lazurca, care a decis să-și exprime opțiunea direct pe urna de vot, în loc să intre în cabina destinată special pentru acest lucru, relatează Rompres. Motivul invocat de diplomatul român este că în sala organizată pentru referendum nu mai exista niciun alt votant. Însă potrivit procedurilor, exprimarea opțiunilor nu este valabilă decât în cadrul cabinelor de vot special amenajate.