Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care „a crescut riscul uciderii președintelui Putin”

Publicat: 25 03. 2022, 21:06
Actualizat: 25 03. 2022, 21:14
Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care „a crescut riscul uciderii președintelui Putin” / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov, a afirmat vineri că dă în judecată ziarul italian La Stampa după ce a scris un articol despre Vladimir Putin. Potrivit diplomatului, analiza publicată a crescut riscul ca președintele rus să fie asasinat.

Ziarul italian a publicat pe 22 martie o analiză intitulată „Dacă uciderea tiranului este singura opțiune”. În articol era scris că dacă toate celelalte opțiuni nu reușesc să oprească invazia rusă a Ucrainei, singura soluție ar fi ca cineva să-l omoare pe președintele rus, relatează Reuters.

În urma publicării acestui articol, Serghei Razov a spus că articolul încalcă „regulile jurnalismului”.

„Inutil să spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului și moralității”, a declarat Razov reporterilor în fața parchetului din Roma, după ce a înaintat procesul.

Reuters a contactat La Stampa pentru a comenta situația, dar jurnaliștii nu au răspuns imediat solicitării.

Putin numește invazia Ucrainei o „operațiune militară specială” de „demilitarizare” și „denazificare”, mai scrie sursa citată.