Ambasadorul SUA intervine în scandalul ANAF-Antene: „Premierul Cioloș are dreptate”

Publicat: 23 02. 2016, 19:40

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a scris pe Facebook că poziția prim-ministrului Dacian Cioloș a fost corectă în scandalul ANAF-Antene și că ANAF a pus în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă.

„Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloș, că acțiunea ANAF nu a influențat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp, de recuperare a unor bunuri obținute prin acte de corupție și furate de la poporul român”, a scris Klemm pe contul de Facebook al Ambasadei SUA la București, în cadrul unei discuții cu online cu publicul din România.

Premierul Dacian Cioloș spunea că acțiunea ANAF a constat în punerea în aplicare a unei decizii judecătorești, pentru recuperarea unor proprietăți care aparțin statului, precizând însă că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată și că ea va fi apărată „ferm” de guvern.

„Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, declara Cioloș, săptămâna trecută.