Amendă 3000 de lei pentru șoferii care își afișează credința „pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale”!

Publicat: 22 01. 2020, 12:42

Cine obișnuiește să își agațe tot felul de obiecte religioase (și nu numai) pe geamurile laterale, parbrizul sau luneta mașinii trebuie să știe că este pasibil de o amendă zdravănă. Legislația rutieră e cât se poate de clară: „Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenție care se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni.

Amenda pentru șoferii prea „evlavioși” poate ajunge până la 3.000!

Codul rutier menționează următoarele „accesorii”: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice etc. Însă, și vinietele adunate de-a lungul anilor reduc vizibilitatea, ca și diversele abțibilduri sau, cum s-a mai observat în trafic, o fotografie în amintirea unei persoane dragi care a decedat de curând.

Nu în ultimul rând, pot primi amendă și cei care atârnă CD-uri de oglinda interioară a mașinii, dar numai dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată!