Amendă de 50.000 de lei pentru salina de la Slănic Prahova, după ce un lift cu turiști s-a prăbușit în gol

Publicat: 26 08. 2014, 18:11
Actualizat: 02 02. 2019, 00:05

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Prahova, care au făcut controale la Salina Slănic după ce în 6 august un lift în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit în gol din cauza unei defecțiuni tehnice, au dat două amenzi în valoare de 50.000 de lei, a anunțat, marți, Prefectura Prahova.

Conform informării făcute publice de Prefectura Prahova, incidentul de la începutul lunii august s-a produs întrucât reprezentanții salinei, care aparține de Societatea Națională a Sării, nu au respectat toate condițiile tehnice privind funcționarea instalației.

„Serviciul prestat a fost nesigur, putând să afecteze astfel viața, sănătatea și securitatea consumatorilor”, arată comisarii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor (CPC) Prahova.

Potrivit unor surse din CPC Prahova, una dintre deficiențele constatate a constat în faptul că instalația de transport a fost supraîncărcată, în lift fiind lăsate să urce mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă.

De asemenea, prin decizia Comisariatului pentru protecția Consumatorilor, instalația de transport în subteran rămâne oprită până la remedierea deficiențelor.

În 6 august, un lift pus în funcțiune în urmă cu peste 70 de ani, în care se aflau mai multe persoane, s-a prăbușit în gol, în apropiere de baza minei Unirea din Salina de la Slănic Prahova, o persoană fiind rănită și dusă la spital, în timp ce alți 300 de turiști au rămas blocați în subteran. Oamenii au fost scoși din mina de vizitare cu microbuzele prin mina de exploatare, iar liftul a fost complet oprit, de la acea dată și până în prezent accesul turiștilor făcându-se cu microbuzele.

Reprezentanții salinei afirmau, după incident, că în lift se aflau opt persoane, reprezentând capacitatea maximă a ascensorului, în timp ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova care a intervenit pentru scoaterea oamenilor din lift, arăta, într-un comunicat, că în ascensorul defect se aflau zece persoane.