Amendă maximă pentru unul dintre protestatarii din Piața Universității

Publicat: 12 09. 2013, 18:30
Actualizat: 29 10. 2014, 22:34

Claudiu Crăciun, unul dintre protestatarii din Piața Universității privind proiectul Roșia Montană, a fost amendat de către Jandarmerie pentru că a organizat „o manifestație publică nedeclarată”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook și postează și dovada amenzii.

Claudiu Crăciun este unul dintre protestatarii care a vorbit în fiecare seară oamenilor din Piața Universității, folosind de fiecare o portavoce ca să se facă auzit. din acest motiv, Jandarmeria l-a asimilat cu liderul protestelor din piață.

Claudiu Crăciun a fost amendat în baza legii 60/ 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice cu 5000 de lei.

Sursa Foto: Contul de Facebook al lui Claudiu Crăciun

În procesul întocmit de jandarmi scrie că protestarul „a organizat o manifestație publică nedeclarată și neînregistrată pentru exprimarea nemulțumirilor față de demararea proiectului de exploatare minieră în localitatea Roșia Montană și pe timpul desfășurării acesteia a condus activitățile participanților, a dirijat acțiunile acestora și a inițiat în portavoce scandările ce exprimau dezacordul față de proiectul mai sus menționat, ocazie cu care circulația rutieră a fost afectată pe Bd. Nicolae Bălcescu”.

Contactat de gândul, Claudiu Crăciun a declarat că el va contesta amenda în instanță pentru că nu el este organizatorul protestului. „Amenda a fost dată la începutul protestelor, pe 2 septembrie, este cea mai mare amendă posibilă. Însă nu eu am organizat protestele, așa că o s-o contest în instanță. De atunci, nu s-au mai dat amenzi, jandarmii au înțeles că protestatarii sunt pașnici”, a spus Claudiu Crăciun.

Protestele față de proiectul Roșia Montană au început duminică, 1 septembrie, când aproape 5.000 de oameni au mărșăluit în centrul Capitalei, de la Piața Universității la Piața Victoriei.

Punctul culminant al protestelor a fost duminică, 8 septembrie, când peste 10.000 de oameni au ieșit să mărsăluiască în Centrul Capitalei.

Sursa Foto: Contul de Facebook al lui Claudiu Crăciun