Amenințare cu bombă la ambasada Ungariei din București. Alarma a fost falsă

Publicat: 02 09. 2012, 13:56
Actualizat: 06 07. 2016, 14:24

Reprezentanții ambasadei Ungariei la București au primit, în această dimineață, un telefon de amenințare cu bombă. Oficialii au contactat jandarmeria, în acest moment o echipă antitero efectuând verificări la sediul ambasadei.

Potrivit unor surse oficiale, în urma verificărilor s-a constatat că alarma a fost falsă, amenințarea fiind făcută de o voce de copil.

„A fost o alarmă falsă, nimic grav. Amenințarea s-a făcut printr-un apel telefonic la 112. Era vocea unui copil, credem că nu a fost nicio legătură politică”, a spus Adam Balasz, consilier politic al Ambasadei Ungariei, pentru Mediafax.

Oficialul ambasadei a mai precizat că ambasada nu a fost evacuată pentru mult timp, pe durata intervenției echipelor care au făcut verificări.

„După verificări, ne-au spus că alarma e falsă și că acest lucru este relativ frecvent în România”, a mai spus Adam Balasz.

Diplomații Ungariei se confruntă cu o serie de proteste față de decizia Budapestei de a-l extrăda în Azerbaidjan pe un militar care a ucis un armean.

Ieri, în fața consulatului ungar din Erevan, manifestanții au incendiat un steag al Ungariei și au aruncat cu ouă și roșii spre clădirea consulatului, acuzând Budapesta că a încheiat cu Azerbaidjanul – inamic al Armeniei – un acord prin care profită de resursele energetice.

Armenia a anunțat vineri suspendarea relațiilor diplomatice cu Ungaria, președintele Serge Sarkisian acuzând Budapesta că a comis „o eroare gravă”.

Președintele SUA, Barack Obama, s-a declarat „foarte preocupat” de decizia Azerbaidjanului de grațiere a unui militar care a ucis un armean. Condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui ofițer armean la Budapesta, în 2004, Ramil Safarov, 35 de ani, a fost transferat vineri din Ungaria în Azerbaidjan, fiind grațiat de președintele azer Ilham Aliev.

În 2004, Safarov l-a decapitat pe ofițerul armean Gurgen Margarian, în timp ce victima dormea, într-o școală militară din Budapesta creată de NATO.