AMENINȚARE CU BOMBĂ PE OTOPENI. UPDATE

Publicat: 24 10. 2012, 19:15
Actualizat: 01 02. 2019, 17:40

UPDATE 18.25 Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a declarat că totul a fost o alarmă falsă și că avionul va decola la ora 19, cu trei ore întârziere.

„În acest moment se realizează formalitățile de îmbarcare. S-au verificat pasagerii, bagajele și aeronava, a fost o alarmă falsă. Traficul aerian de pe Otopeni nu a fost perturbat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Valentin Iordache a declarat că apelul s-a făcut pe un telefon din cadrul Aeroportului Otopeni, numărul fiind public, pe site-ul instituției.


Un avion care urma să decoleze, miercuri după-amiază, spre capitala Ucrainei, Kiev, a fost oprit la sol din cauza unei alerte cu bombă primită printr-un apel la 112.

Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta București-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată pentru 17.30 în urma apelului de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, a declarat, pentru MEDIFAFAX, că Brigada Antitero a Serviciului a intrat, miercuri, „în procedură standard” după amenințarea cu bombă de la Otopeni, el menționând că acțiunea este în derulare și nu se pot face alte precizări.

„E o amenințare cu bombă la Otopeni. Brigada Antitero a intrat în procedură standard pentru astfel de situații. Întrucât acțiunea este în desfășurare, nu se pot face alte precizări”, a declarat Sava.

Avionul aparține companiei ucrainene AeroSvit Airlines.

Aeronava avea la bord 42 de pasageri, aceștia fiind evacuați, potrivit unor surse oficiale.

La aeroport s-au deplasat echipaje de intervenție în care se află și geniști.