American de la Mihail Kogălniceanu, rănit grav într-un taxi

Publicat: 15 02. 2012, 13:34
Actualizat: 21 05. 2012, 12:09
Un american de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu a fost rănit grav într-un accident rutier petrecut pe șoseaua Constanța - Hârșova. Joshua Ryan McClanhan (27 ani) plecase luni seara de la bază, cu taxiul condus de Nicu Iorgu (48 ani) din Năvodari.

Un american de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu a fost rănit grav într-un accident rutier petrecut pe șoseaua Constanța – Hârșova. Joshua Ryan McClanhan (27 ani) plecase luni seara de la bază, cu taxiul condus de Nicu Iorgu (48 ani) din Năvodari. Șoferul a spus polițiștilor că la ramificația care duce spre Nazarcea, o mașină i-a tăiat calea făcând să piardă controlul volanului. Taxiul s-a dus direct într-un copac, prinzându-l ca în menghină pe tânărul american care stătea pe “locul mortului”.

McClanhan a fost scos dintre fiare de echipa de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Rănitul a fost internat la Terapie Intensivă în Spitalul de Urgență Constanța, cu traumatisme severe la coloană și cu fracturi costale și de femur. Starea lui a fost stabilizată de medicii constănțeni pentru a putea fi supus unei intervenții chirurgicale.

Joshua Ryan McClanhan este angajat al unui contractor civil care își desfășoară activitatea la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. Compania care are contract cu Armata SUA nu a întreprins deocamdată demersuri pentru ca tânărul să fie consultat și tratat de medici americani și nici ca el să fie transferat la altă unitate medicală din București sau din Statele Unite ale Americii. (Sînziana IONESCU)