Americanii de la Lockheed Martin, donație de peste 18 milioane dolari pentru Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Americanii de la Lockheed Martin, donație de peste 18 milioane dolari pentru Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Publicat: 23/04/2012, 19:32

Un Centru de excelență pentru cercetare și formare profesională a fost inaugurat, luni, de către Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, investiția beneficiind de dotări de peste 18 milioane de dolari oferite de cunoscuta firmă americană din domeniul aviației Lockheed Martin Overseas Corporation.
Donația constă în zece stații grafice și un server ultraperformante și zece pachete de licențe standard, unele destinate proiectării, simulării produselor și proceselor industriale, stabilirii fiabilității produselor, altele proiectării managementului ori auditului. De asemenea, firma americană a asigurat și pregătirea a trei formatori de la Universitatea băcăuană în vederea instruirii specialiștilor firmelor din județ ori celor din regiune care doresc să realizeze produse de înaltă tehnicitate.

‘Faptul că avem în Bacău o firmă profilată pe domeniul aviației, la fel ca și concernul din SUA, dar și o firmă, având capital american, care realizează mașini unelte unicat pe plan mondial a contribuit la realizarea acestei donații care, fără nicio îndoială, nu numai că este cea mai importantă, valoric, înregistrată de învățământul superior din Bacău, dar se ridică și la nivelul a ceea ce numim generic ‘generație de ultimă oră în domeniul software high tech”, a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Valentin Nedeff, rectorul Universității „Vasile Alecsandri”.
Potrivit acestuia, universitarii băcăuani doresc, „împreună cu donatorul și cu firma care a intermediat această colaborare – Siemens Industry Software Limited’, partenerul instituției de învățământ din Bacău de mai bine de cinci ani în realizarea unor proiecte de impact, ca ineditul Centru de excelență ‘să devină un incubator de proiecte comune între universitate și mediul economic din zonă”.
În acest sens, conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău face un apel la toate firmele din domeniul industrial „să se folosească de această dotare majoră’ pentru învățământul tehnic și industria băcăuană, sprijinind, totodată funcționarea viitoare a Centrului de excelență prin „dezvoltarea de proiecte comune și identificarea celor mai buni specialiști care vor fi formați în acest cadru de înaltă performanță”.
„Odată cu inaugurarea acestei investiții unice în zonă, estimăm, împreună cu mediul industrial și de afaceri din județul Bacău și, sperăm, din zona Moldovei, realizarea și dezvoltarea unor produse competitive pe piața internațională în domenii tehnologice de vârf, precum și o îmbunătățire a managementului firmelor”, a precizat, pentru Agerpres, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, care a participat luni la inaugurarea Centrului de excelență al universității băcăuane.
La ceremonie au fost prezenți și Adrian Iacob, director general al reprezentanței pentru România a firmei Lockheed Martin, și Laurențiu Nae, director al firmei ADA Computers, reprezentanța pentru România a companiei Siemens Industry Software Limited.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Florile și plantele pe care trebuie să le ții în casă. Aduc mult noroc și...
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
America e în stare de ȘOC: Este tot mai umilită pe scena mondială!
Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...