ANAF scoate la vânzare proprietăți rămase fără moștenitor. La ce prețuri pot fi achiziționate

Publicat: 11 11. 2016, 10:48
Acestea devin adevărate chilipiruri, pe măsură ce statul diminuează prețul, de la o licitație la alta. Imobilele sau alte bunuri care au aparținut persoanelor decedate, pentru care nu s-au găsit succesori, intră în proprietatea statului. Prin departamentul de valorificare bunuri, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le pune spre vânzare. Prețurile cerute de stat sunt, de cele mai multe ori, sub nivelul pieței. Lunar apar în evidența Fiscului câteva zeci de astfel de oferte, scrie Business Magazin.
 
Românii interesați pot găsi informații despre imobilele scoase la vânzare la rubrica „Anunțuri” de pe site-ul ANAF, în categoria „Valorificare bunuri ale statului”, unde sunt prezentate atât detaliile bunurilor, cât și ale licitației.
 
De exemplu, pe data de 17 noiembrie, Direcția Finanțelor Publice Prahova organizează licitația pentru vânzarea, în Sinaia, a unui apartament cu două camere, cu suprafață de circa 45 mp, prețul de pornire fiind de circa 22.000 de euro (100.000 de lei). Prețul este destul de avantajos în condițiile în care un apartament de două camere în această localitate valoarează între 35.000 și 50.000 de euro, în funcție de amplasament.
 
 Potrivit responsabililor de vânzare, este vorba despre o succesiune vacantă. Fostul proprietar locuia în Germania, iar după decesul acestuia, notarul desemnat de stat nu a reușit să descopere rude până al gradul al șaptelea, cărora le-ar fi putut încredința moștenirea.